Teennagels onderhouden

Elkan van Elkanderz 09-11-2023
19 keer bekeken 0 reacties

Onlangs ben ik geholpen aan een ingegroeide teennagel. Hier had ik al zo'n 5 jaar last van. Na bezoeken aan pedicures en podotherapeuten was van de laatste toch het advies om een wig-excisie te laten uitvoeren.

Hierbij wordt door de huisarts of tijdens een poliklinische behandeling in het ziekenhuis het nagelbed versmald. De ingroeiing is dan weg is en vooral de pijn. Verdere details over de behandeling ga ik je besparen.

Waar ik het wel over ga hebben is het onderhoud van je teennagels. De verzorging van je teennagels is van belang voor de gezondheid van de gehele voet. Gebruik een olie voor droge nagelriemen en een voeten crème voor het algehele onderhoud van voet en tenen.

Teennagels knippen, hoe doe je dat nou echt goed? Dit de beste manier om je nagels te knippen.

  • Het makkelijkste is dat je de nagels knipt na een douche, bad of voetenbad. Dan zijn de nagels zachter en makkelijker te knippen.
  • Gebruik altijd een schone schaar of knippertje.
  • Knip de teennagels altijd recht af!
  • Knip je nagels niet te kort. Ook als je nagels te kort knipt, is het risico op ingroeien groter. Bovendien kan de nagelbed ontstoken raken.
  • Met een nagelvijltje kan je de scherpe puntjes en randjes voorzichtig wegvijlen. Niet afknippen.

Heb je nou last van kalknagels, schimmelnagels en dikke, harde nagels, vraag dan advies aan een pedicure.Uiteraard kan je ook een afspraak met een pedicure maken voor de verzorging van nagels en voeten.

Succes!

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure en medisch pedicure

Foto: Teennagels

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen