Mijn Sensor

Petra van Fief 08-11-2023
12 keer bekeken 0 reacties

Gezondheidszorg is duur en wordt steeds duurder. Onderzoek naar ziektes en medicijnen kost veel geld. Maar dit heeft mij wel geholpen om mijn diabetes makkelijker te controleren.

Sinds 15 jaar heb ik diabetes type I dus ben ik ook een dure klant voor de zorgverzekeraar. Door mijn insuline- en pillengebruik.Ik moest mijn bloedwaardes 4 keer per dag testen. Daarvoor gebruikte ik teststrips die €1,50 per stuk zijn. Reken maar uit! Je begrijpt dat ik binnen 2 maanden al over mijn eigen bijdrage heen was.

Die vingerprikken zijn gevoelig en na ± 21.900 vingerprikken waren alle plekken op 10 vingers wel beurs.Ik was het zat. Er moest toch iets op te verzinnen zijn. Steeds vaker zag ik mensen met een wit plastic rondje op hun bovenarm. Bij navragen leerde ik dat het een sensor is om heel makkelijk en pijnloos je bloedsuikerwaardes te meten.

Video: bloedsuikerwaardes meten

Ik dacht ‚Yes‚ maar moest wel een kleine drempel over. Daarom ben ik mensen aan gaan spreken over hun ervaring en gebruik. Die waren altijd positief. Dus ik nam de stap.Samen met de diabetesverpleegkundige hebben we alles in werking gezet. En doordat ik 4 keer per dag insuline spuit, vergoedt de zorgverzekering het gebruik. Want het is ook duur.

Het gebruik en aanbrengen is een makkie. Sporten, zwemmen en douchen zijn geen bezwaar.

En nu krijg ik zelf leuke vragen. Wat is dat ? Is het een pleister tegen roken ? Zelfs de vraag is het een GPS systeem ? En nu geef ik de uitleg over het gemak van de sensor.

Ken je iemand of ben je zelf suikerpatiént? Meer informatie vind je op Freestyle.

Foto: sensor

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen