Gemak dient de mens niet.

Monique van Vitality Warrior 04-09-2023
9 keer bekeken 0 reacties

Als je kijkt naar de ontwikkelingen in de technologie, heeft dat veel gemak gebracht voor de oudere generaties, denk aan wasmachines bijvoorbeeld, zodat wassen op de hand niet meer hoefde.

Maar als je kijkt naar meer moderne uitvindingen, lijken we sterk voorbij geschoten in de wens om het gemakkelijk te hebben. Van e-steps die vooral door kinderen en jongeren worden gebruiikt, elektrische messen naar zelfs autodeuren die met één druk op de knop vanzelf dichtgaan en dan bedoel ik nog niet eens de achterklep!

Deze ontwikkelingen gaan volledig voorbij aan het feit dat we voor al dat gemak helemaal niet gebouwd zijn! Des te meer je je lijf ontziet met al deze 'handige' trucjes, des te slapper worden je spieren.

Ondertussen zoeken we hard naar hoe we overgewicht en andere soorten kwalen kunnen voorkomen, maar de link met al het gemak wordt daarbij vaak niet gelegd. Tuurlijk is een lift lekkerder dan de trap, maar met de trap werk je wel aan je lijf en geef je het precies wat het nodig heeft, om je sterker en gezonder te houden.

Als ik mijn favoriete pompoensoep wil koken, wens ik heel soms dat ik een elektrisch mes had om die grote pompoen klein te krijgen, maar die koop ik niet. Want ik weet, elke keer als ik die pompoen te lijf ga, hou ik mijn handen juist sterker en verlies ik minder snel de kracht in mijn handen. Dus: lekker helemaal zelf doen!

Al die kleine beetjes bij elkaar, de hele dag door, maken heel veel uit voor je lijf. Je gebruikt je spieren meer, je houdt ze samen met je botten sterker, zorgt voor meer verbranding van je voeding en een betere bloedsuikerspiegel.

Dus, zolang je kan, laat je minder verleiden door gemak en bedenk maar als iets lastig gaat, dat je je lijf juist een lol doet door het toch te doen!

En nu geen gevaarlijke stunts uithalen he? Dat is ook weer niet de bedoeling...

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen