Afkoelen met lauw water

Elkan van Elkanderz 20-07-2023
21 keer bekeken 0 reacties

Alweer douchen?! Ja, mijn vorige item ging ook over douchen, maar toen koud. Deze keer zetten we de kraan ietsje warmer en douchen we lauw. Waarom?

In deze dagen van warmte, blijft de warmte in huis en dus ook de slaapkamer hangen. Hierdoor kan je het 's nachts (te) warm hebben. Wat kan je hier nou tegen doen om het lijf af te koelen.

In eerste instantie zou je denken aan een koude douche om het koud te krijgen, maar dit werkt tegendraads. Als je onder een koude douche vandaan komt is het heerlijk voor héle korte duur. Het lichaam gaat dan heel hard aan de slag om de lichaamstemperatuur weer goed te krijgen, en daar krijg je het nog warmer van!

Dus een lauwwarme douche is dan een beter idee!

Bij een lauwe douche gaan je bloedvaten openstaan waardoor je makkelijker afkoelt. Het klinkt dus misschien een beetje gek, een lauwe douche is dus beter.

Andere tips om jezelf "cool" te houden

Een coldpack dubbel ingewikkeld in een theedoek, in de nek leggen zodat die langzaam afkoelt en daardoor het lichaam rustig zal afkoelen.

Maak je niet te druk, wind je niet op omdat het zo warm is. Hier krijg je het alleen maar warmer van.

Hou je t-shirt aan, dit neemt de transpiratie op.

Richt de ventilator niet op je lichaam maar laat de lucht net over je heen gaan. Dit werkt overigens ook goed tegen muggen. Die houden niet van wind.

Als laatste tip: hou overdag alles dicht aan ramen en doe het 's avonds pas weer open als het af gaat koelen.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen