Slaapverwekkend

Anja van Fief 22-06-2023
16 keer bekeken 0 reacties

Tijdens het koken heb ik altijd de TV aanstaan en daar kwam VPRO talkshow Nadia met het onderwerp 'Slapeloosheid' voorbij. We hebben het allemaal weleens een slechte nacht en dat vertellen we wel, maar dat 1 op de 10 iedere nacht slecht slaapt, dat was verrassend. Er ligt toch een beetje taboe op.

Hoeveel inpact hebben slaapproblemen op je leven, was de vraag. Er kwamen heel veel tips voorbij en Professor in slapen, Eus van Someren (Nederland Herseninstituut), ook ervaringsdeskundige, gaf uitleg. Bijvoorbeeld door altijd met je mobiel aan te willen staan, dat heeft invloed op je slaap.

Mensen zijn soms verslaafd aan de slaappillen of andere medicatie. Er kwam een spreker aan het woord, die al 15 jaar bezig was om ervan af te komen en dat was gelukt door het uiteindelijk alleen maar los te laten.

Om in slaap te komen heb ik zelf ook jaren gezocht naar verschillende ‚alternatieve‚ manieren. Op Fief staat de 4-7-8 methode. Deze techniek is direct toe te passen. Dus lig je voor je gevoel te woelen en te draaien voordat je inslaapt valt, kan dit wellicht jou helpen. Waarschijnlijk val je door deze specifieke ademhalingstechniek zelfs binnen 1 minuut is slaap. Plus Online heeft zelfs een uitgebreidere versie. Wie niet waagt, wie niet wint.

Een andere manier om inslaap te vallen, dat goed voor mij werkt is ‚begeleid‚ mediteren. Je denkt misschien, dat is wat zweverig gedoe. Maar via een vriendin van mij kwam ik op de Nederlandse Meditation Moment app.Er staan begeleide meditaties op, met verschillende onderwerpen. Zoals ‚Leef je droom‚, ‚Gedachte opruimen en loslaten‚ ‚Adem pijn en spanning weg‚. Maar ook unieke muziektracks, luisterboeken van Michael Pilarzyk en Yogalessen. En het werkt, vlak voor het slapen gaan, zoek ik een onderwerp uit. Dan val ik als een roos in slaap.

Dat wens ik jou ook toe.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen