Blijf pillen de baas!

Monique van Vitality Warrior 15-05-2023
19 keer bekeken 0 reacties

Wat me elke keer weer verbaasd bij veel van mijn cliënten, is het gemak waarmee een arts of specialist soms al jarenlang geleden (soms zelfs al decennialang geleden) medicatie heeft voorgeschreven. In de tussentijd is er waarschijnlijk niet meer gekeken of dit nog nodig was.

Soms was het wellicht niet eens nodig geweest om mee te beginnen als er iets breder naar klachten zou worden gekeken. Bij sommige van die cliënten zitten er af en toe echt heftige medicijnen bij waarbij er geen controle meer op is.

Als mensen bij mij komen, is er vaak al een lange lijst van klachten , die zich alleen maar lijkt uit te breiden. Wat ik ook steeds vaker zie, is dat een groot deel van die klachten, zijn ontstaan door de bijwerkingen van die medicatie. En in sommige gevallen zijn die klachten nog erger dan de kwaal waar het ooit voor begonnen was.

Ben ik dan een groot voorstander van alle medicatie in één keer staken? Zeker niet, en dat is ook helemaal niet de bedoeling van dit artikeltje. Maar wat ik wel heel graag wil meegeven, is om zelf altijd te blijven bewaken wat je slikt. Waarvoor ben je het gaan slikken en is het nog steeds nodig? Of kan het wellicht afgebouwd worden. Blijf dit overleggen met je arts of specialist.

Je kunt ook vragen of er andere manieren zijn om van bepaalde klachten af te komen? Bij hoge bloeddruk problemen kan bijvoorbeeld ook eerst gekeken worden naar overgewicht enhoeveel je eigenlijk beweegt. Ook of je bepaalde voedingstekorten hebt, die weer kunnen bijdragen aan verhoogde bloeddruk. Of heb je veel last van stress?

Het zou mooi zijn als alle artsen en specialisten ook de tijd hadden er op die manier naar te kijken. Maar tot het zover is, kun je in elk geval zelf je medicatie en je levensstijl bekijken en in de gaten houden

Want als het zonder medicatie kan, en jij je lijf zelf helpt herstellen, is dat toch het mooiste wat er is!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen