Gezonde poep...

Petty van Fief 12-04-2023
25 keer bekeken 0 reacties

''Oh...je mág geen poep zeggen,'' hoorde je vroeger, ''da's niet netjes!'' Dat ondervond ik op de kleuterschool. De juffrouw vroeg wie er een leuk versje kon opzeggen en dat was ik. Ik liep naar voren en begon het versje op te zeggen dat ik het allerleukste vond.

''Flipje roep je?

Nee, ik laat een poepje

Oh, ik dacht dat je riep

Nee, mijn porretje piep!''

 

De juffrouw boos! Ze zette me buiten op de speelplaats waar ik een beetje ontdaan naar andere kindjes keek die lekker met elkaar speelden. Thuis gekomen vertelde ik het mijn moeder die stante pee naar school vertrok. Wat ze heeft gezegd weet ik niet maar vergeten ben ik het nooit.

Nu rust er geen taboe meer op het woordje 'poep'. Piero Manzoni maakte er zelfs een kunstwerk van. Hij vulde 90 blikjes met zijn poep, noemde dit 'Artist's Shit' en werd er rijk en wereldberoemd van.

Poep is ook hét middel dat laat zien hoe je gezondheid ervoor staat. Een andere kleur, structuur of hoeveel keer per dag kan een teken zijn dat er iets niet goed is in je buik. Zorg voor de juiste hoeveelheid eten, voldoende beweging, genoeg slaap en goede voedingstoffen. Raadpleeg ook eens de Poepwijzer en...kijk achterom!

Waarom schrijf ik juist vandaag over POEP?

Er bestaan veel dagen die een naam hebben zoals een vader/moederdag, gehaktdag, maar ook hele bijzondere dagen: parapludag, naakt-tuinnierendag, zwaaidag, modderdag... het kan niet gekker. Maar wat zou je zeggen van een een Nationale Poepdag op 12 april?

Dat klinkt vreemd maar deze dag is in het leven geroepen door de Maag Lever Darm Stichting. Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is hun droom. Praten doen we er niet graag over maar poepen doen we allemaal, ook de koning, keizer en admiraal...

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen