Maagzuurremmers

Monique van Vitality Warrior 06-03-2023
13 keer bekeken 0 reacties

Wie het nieuws de laatste tijd een beetje heeft gevolgd, heeft gezien dat maagzuurremmers in de belangstelling hebben gestaan. Deze medicijnen staan op de 4de plaats van meest voorgeschreven middel. Ruim 2 miljoen Nederlanders gebruiken het.

In mijn praktijk komen klanten met vage klachten, die soms al decennia lang aan de maagzuurremmers zitten. Het wordt heel makkelijk voorgeschreven en anders ook makkelijk zelf gekocht. Maar heel vaak is maagzuur niet het probleem en meestal al helemaal geen teveel aan maagzuur. Wist je dat een tekort aan maagzuur precies dezelfde klachten geeft? Maar dat dan maagzuurremmers de klachten eerder erger maken dan verhelpen? Mocht je vaak maagzuur hebben na het eten, dan is juist een tekort de oorzaak.

Onze maag is niet voor niks zo zuur: alle bacteriĆ«n die met het eten meekomen worden zo onklaar gemaakt en zorgt zo dat het eten veilig is voor ons. Ook helpt deze zuurgraad zodat we het eten goed kunnen verteren. Ik vind het prachtig, dat ons lijf elke 24 uur wel anderhalve liter maagsap produceert waar het agressieve zoutzuur gewoon onderdeel van is, zonder dat onze maag er zelf door wordt aangetast! Magisch! Een mooi staaltje design van Moeder Natuur! 

Maar die vage klachten die door veelvuldig gebruik kunnen ontstaan, komen doordat de vertering van je voedingsstoffen niet meer goed verloopt. En als de voedingstoffen niet goed verteerd kunnen worden, dan loop je veel bouwstoffen mis en dat vormt de basis voor veel gezondheidsproblemen.

Je kan zelf al een boel klachten voorkomen door niet teveel te eten, goed te kauwen, geen water in het 1e half uur voor of 1e uur na de maaltijd te nemen en geen alcohol te drinken. Het lijf is zo mooi en ingenieus gemaakt, dat we af en toe best voorzichtiger mogen zijn met wat we allemaal innemen.

Mooi dat er nu in elk geval aandacht is voor de maagzuurremmers.

Bij aanhoudende klachten of vragen, neem contact op met je huisarts.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen