Een vitaliteitscoach??

Monique van Vitality Warrior 09-01-2023
19 keer bekeken 0 reacties

Hi, mijn naam is Monique en ik heb de eer gevraagd te zijn als gastschrijver voor Fief . Dus lijkt me het wel zo leuk om me even eerst voor te stellen.

Ik ben 51 jaar, getrouwd met Udo en heb 2 zoons, van 16 en 12 jaar. Tot mijn 49e heb ik gewerkt in de zakelijke wereld maar daarna heb ik een grote carriƫre switch gemaakt.Nu was er eindelijk de mogelijkheid om iets met mijn medische belangstelling te gaan doen. Ik heb diverse opleidingen gedaan (o.a. hormoon coach, stress & burn out coach) en ben dit jaar gestart met mijn eigen praktijk als Vitaliteitscoach. Een wat? Een vitaliteitscoach.

Wat doe ik dan precies? Nou, ik help mensen weer grip te krijgen op hun gezondheid door ze enerzijds te laten zien waar klachten door kunnen ontstaan en anderzijds wat ze er zelf allemaal aan kunnen doen om klachten te verminderen. Want, we kunnen namelijk veel meer dan dat we zelf denken.

Dat daar een enorme behoefte aan is, zie ik terug aan het feit dat Nederland op dit moment 10 miljoen chronisch zieken heeft! Dat is veel meer dan de helft van Nederland. En dat terwijl we op dit moment ook ons hoogtepunt zijn qua medische kennis.

Dus, deze twee lijken niet optimaal op elkaar aan te sluiten. En voor veel chronische ziekten klopt dat ook: heel vaak zijn leefstijlfactoren hiervan de oorzaak. Wat zijn dat dan precies: leefstijlfactoren? Je kan dan denken aan stress, voeding, beweging, ontspanning, je mindset (hoe kijk je naar jezelf en de wereld), slaap en je sociale contacten.

Over deze dingen ga ik schrijven. Natuurlijk doe ik dat op zo'n manier dat je er zelf mee aan de slag kan, en zo kleine veranderingen kan maken in je leven die dan weer bijdragen aan jouw vitaliteit.

Ik heb er zin in, dus tot de volgende keer!

Van klacht naar kracht!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen