Balans is beweging!

Elkan van Elkanderz 08-12-2022
14 keer bekeken 0 reacties

De meeste bedrijven hebben een strategisch plan met een pakkende titel. Ik werd geïnspireerd door de titel van het strategisch plan van Rogplus voor 2022-2024.

Hoe is het met uw eigen balans en beweging?

Voor mijzelf is het zo dat ik in balans kom bij bewegen. Als ik niet in beweging kom raak ik uit balans en word chagrijnig en stijf. 'Rust roest' zeg ik vaak.

Zo zijn er ook mensen die niet vrolijk worden als ze moeten bewegen.Bij bewegen en zeker bij actief bewegen worden 4 gelukshormonen aangemaakt te weten, serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine.
Ik ga niet verder in op de werking van deze hormonen, maar het is wel zo dat deze geprikkeld kunnen worden door bewegen. Met name buiten bewegen met een licht verhoogde hartslag is helemaal goed. Een goede wandeling of fietstochtje doet iedereen goed en neem daarbij ook een stuk fruit mee, dan heb je twee in één.

Wat de balans betreft kan je thuis makkelijk een paar oefeningen doen:

  • Zo kan je tijdens het tandenpoetsen eens op één been gaan staan.
  • Buk je om iets van de grond te pakken, doe dat eens op één been.
  • Probeer eens over een rechte lijn te lopen.
  • Maak eens een hupje op je tenen en probeer dan stil te blijven staan.
  • Sluit al staand je ogen en probeer stil te blijven staan.

Dit laatste kan je ook in de natuur doen, sta stil, sluit je ogen en wordt bewust wat je voelt en ervaart. Wat zou dat met je doen? Wordt je hier rustig van of juist niet?

In eerdere items van Fief vind je veel informatie over waar en hoe je kan starten met bewegen.

Bijvoorbeeld bij de triminstuiven van de gemeentes, walking sports, fysiofitness, of wandelen met een familielid, buur of vriend enz enz.

Succes!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen