Meer energie!

Eline van Powerful Ageing 17-11-2022
27 keer bekeken 0 reacties

Spierkracht blijven trainen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? Deze vorm van trainen kan ├ęcht het verschil maken!

Als geriatriefysiotherapeut hoor ik dagelijks wat kwaliteit van leven voor mensen betekend.

Zo was er een dame van 86 jaar die dankzij het trainen bij Powerful Ageing ("krachtig ouder worden") vertelde dat ze sinds jaren eindelijk zonder pijn in haar rug een maaltijd kon bereiden aan het aanrecht. Dit geeft haar zoveel plezier terug in het koken. Ze vertelde ook dat ze langer het strijken kan volhouden en ook hierbij veel minder pijn heeft. Mevrouw straalde toen ze mij dit vertelde.

Het zijn dagelijkse handelingen waarbij we niet altijd stil staan wat dit fysiek van ons vraagt. Mevrouw heeft dankzij het trainen meer energie en voelt zich stabieler op de been. De activiteiten die eerder veel pijn en energie kosten nu minder moeite. Mevrouw houdt meer energie over voor andere activiteiten, zoals een ommetje maken door de wijk of kaarten met vriendinnen. Ze is elke dag weer dankbaar dat zij niet afhankelijk is van anderen en de eigen regie kan behouden over haar leven.

Wat betekent kwaliteit van leven voor je? Zelfstandig met de auto naar de kaartclub kunnen rijden? Zelfstandig je boodschappen doen en een maaltijd bereiden? Of vrijwilligerswerk doen in het buurthuis? Een fietstocht met vrienden kunnen maken door de duinen?

Het is iets heel persoonlijks en daarom is het zo belangrijk dat er individueel aandacht is tijdens het trainen van je spierkracht. Zo kan je geholpen worden op jouw eigen niveau en kom je te weten waarom bepaalde oefeningen belangrijk voor je zijn.

Lukt het sporten niet zelfstandig, ga op zoek naar begeleiding door professionals.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen