Brrr.., ijskoud douchen!!

Jan van Fief 28-09-2022
23 keer bekeken 0 reacties

Een ijskoude douche nemen of koud na-douchen schijnt helemaal in te zijn. Men beweert dat het gezond is. Mede door Wim Hof, beter bekend als The Iceman, is het koude water populair geworden.

Door koud te douchen zou het bloed verschillende belangrijke stoffen transporteren naar de juiste plaatsen in het lichaam. Het zou je immuunsysteem versterken. Je zou er een beter humeur door krijgen. Het zou helpen tegen pijn bij ondermeer ontstekingen.

Of het klopt weet ik niet.

Wat ik wel weet is dat koud douchen goed is voor de portemonnee. Zeker in deze tijd waar de energie prijzen de pan uit rijzen! Ik heb een gesprek heb gehad met Joop. Wie is Joop? Joop woont in Schiedam Kethel aan de Kerkweg. Waarom was ik bij Joop? Joop had een gesprek met Tanja omdat hij een scootmobiel had aangevraagd. Dit was zo'n leuk bezoek, heel geschikt voor Fief. Dus ik naar de 91-jarige Joop voor een interview. Wat een prachtige verteller.

Maar wat is er dan zo bijzonder? Joop doet al 65 jaar wat nu populair is!!

Hij doucht uitsluitend koud, zomer of winter, maakt niet uit. In het begin moest hij wel even wennen aan dat koude water. Hij vergeleek dat met koffiedrinken. Als je gewend bent om koffie met melk en suiker te drinken, dan is de overgang naar zwart drinken eventjes moeilijk. Maar volhouden, alles went. We spreken nu over 65 jaar geleden!! Toen is Joop overgegaan van warm douchen naar koud douchen.

Waarom? Heel simpel, heel gewoon, Joop vond en vindt dat lekker. Zie de bijgevoegde filmbeelden, hoor het uit zijn eigen mond.

Tenslotte de lijst met voordelen van koud douchen kan worden uitgebreid met: Je zou er oud mee kunnen worden!

Is koud douchen gezond? Bekijk de voor- en nadelen.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen