Wereld Alzheimer Dag

Sonja van Fief 20-09-2022
16 keer bekeken 0 reacties

Op woensdag 21 september wordt overal ter wereld stilgestaan bij de gevolgen van dementie, ook in onze regio. Alzheimer Nederland organiseert op die dag in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis verschillende activiteiten.

Alzheimer Nederland zet zich al vele jaren in voor een beter leven met en een toekomst zonder dementie. Er zijn momenteel al zo'n 290.000 mensen met dementie in ons land en dat aantal zal de komende jaren nog verder toenemen. Binnen afzienbare tijd zal 1 op de 5 mensen in zijn leven door dementie getroffen worden.

Er zijn allerlei vormen van dementie en er zijn vele verschillende factoren die bepalen of iemand ermee te maken krijgt. Daarom is het erg moeilijk medicijnen te ontwikkelen die de ziekte voorkomen of genezen. Alzheimer Nederland investeert veel in onderzoek om toch beter grip op de ziekte te krijgen. Een jaarlijkse collecte draagt daar veel aan bij.

Intussen is het vooral ook van belang dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteund worden, zodat zij zo goed mogelijk actief kunnen blijven, kunnen blijven meedoen in de maatschappij en zo lang mogelijk thuis in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen.

Dat willen we in onze regio op Wereld Alzheimer Dag onder de aandacht brengen. Vrijwilligers van Alzheimer Nederland staan in bibliotheken en boekhandels in de drie steden om informatie te geven en gesprekken aan te gaan. Ook is daarbij aandacht voor boeken over leven met dementie. Het thema van de dag is dit jaar Samen op Pad; wij gaan graag samen op pad naar een dementievriendelijke regio.

Samen op Pad verwijst ook naar het belang van beweging en er op uit gaan voor mensen met dementie. Daarom zijn er in Maassluis en Vlaardingen ook activiteiten die daarop inspelen.

Alzheimer Nederland: Bekijk de activiteiten in jouw regio

Foto: strandwandeling

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen