Hallo telefoonklachten

Elkan van Elkanderz 15-09-2022
15 keer bekeken 0 reacties

Heerlijk bellen of een spelletje spelen op de tablet. Alleen omdat we die telefoon, tablet of e-reader veel te lang vasthouden kunnen er klachten ontstaan vanuit de nek naar de vingers toe. Wat dan?

In het eerder artikel 'De telefoonarm' heb ik het hier al eens over gehad. Toen ging het over pijn in de arm maar nu gaat het over de klachten in het geheel.

De telefoon, tablet enz houden we vaak in één hand vast, heel vaak links, waardoor er spanning komt te staan in het hele gebied. Om het niet te laten vallen houden we het apparaat vast met aangespannen vingers en duim. Dan volgt de kanteling en spanning van de pols om op het beeldscherm te kunnen kijken. Vervolgens hou je het apparaat ook nog omhoog wat spanning in arm en schouder geeft. En tenslotte kijk je ook nog eens naar beneden, en soms wat opzij, wat de zenuwen bij de nekwervels doet afknellen.

Klachten uitten zich dan in pijn in de vingers en of de duim, in de pols met carpaaltunnelsyndroomachtige verschijnselen of in de arm met tenniselleboog of golfarm klachten, stekende of brandende pijnen in de schouders, of zenuwpijnen in de nek. Geloof me, op deze klachten zit je niet te wachten, maar ik verwacht dat je ze wel gaat krijgen, als je ze al niet hebt.

Beginnende klachten kunnen verdwijnen door deze apparaten minder of anders te gebruiken. Probeer het apparaat recht voor je neer te leggen en let eens op je houding. Wordt bewust van het gebruik, hoe je het gebruikt, hoe vaak en waarvoor.

Ter ontspanning kun je deze oefeningen doen:

  • Sla ontspannen je handen los.
  • Draai je polsen rond.
  • Rek/strek je armen uit.
  • Trek je schouders op en laat ze ontspannen vallen met bungelende armen.
  • Draai je schouders rond met kleine en grote uitslagen.
  • Schud rustig nee en knik ja met je nek naar alle kanten zover mogelijk met rustige bewegingen.

Mochten de klachten aanhouden ga dan naar de fysiotherapeut, massagetherapeut o.i.d. en blijf er niet mee lopen.

Foto: smartphones

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen