Pillen vergeten!

Tanja van Fief 03-09-2022
20 keer bekeken 0 reacties

Dat gebeurt me regelmatig, gewoon te druk of veel van huis en dan denk ik later: "poep, vergeten". Waardeloos als je hierdoor klachten krijgt, daar moet toch iets op te verzinnen zijn. De MedApp bijvoorbeeld.

MedApp is ooit is gestart om mensen te helpen met het medicijngebruik. In 2015 is er begonnen met de oude app en sinds 2020 is er een nieuwe app beschikbaar. Ontwikkeld vanuit een unieke combinatie van slimme technologie en een betrouwbare online apotheek. Zo maken ze het leven met medicijnen gemakkelijker.

Je download de app en vult je je gegevens in. Het invullen is even werk en wat zoeken in het begin. Bij je medicijnen kun je elk medicijn één voor één invoeren met het gebruik. Ook kun je je medicijnen scannen. Heb je alles ingevuld dan gaat de app voor jou werken!

Je krijgt een signaal wat je zelf kunt instellen, een kwartier voor inname en/of op het moment van inname. Met of zonder geluid, via een bericht etc. Wanneer je je medicijnen hebt ingenomen vink je ze af. Er zit een online apotheek aan verbonden maar deze hoef je niet te gebruiken. Ook kunnen ze advies geven over je medicijngebruik. Een prima app als je hem eenmaal door hebt, die zeker helpt om je medicijnen op tijd in te nemen.

Nu zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Ik hoor net dat bij de nieuwe update van Apple er ook een functie inzit om je te helpen om je medicatie op tijd in te nemen. Handig op de Apple Watch!

Je medicijnen uitzetten in een dag- of weekdoos is en blijft natuurlijk ook een prima oplossing! Je ziet direct wanneer je je medicijnen vergeten bent. Of leg ze bij het koffieapparaat als je je koffie nooit overslaat. En zo zijn er vast nog meer trucjes.

Nou, ik neem nog een pil, op je gezondheid!

Donwload de MedApp

Download hier de app of lees meer.

Foto: pillen

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen