112? Stuur je locatie mee!

Quinten X 17-08-2022
11 keer bekeken 0 reacties

In noodsituaties is het van groot belang dat de hulpdiensten je zo snel mogelijk kunnen bereiken. Vaak is daarom ook één van de eerste vragen uit de meldkamer: "Waar bent u?".

Maar wat wanneer je diep in het bos staat? Of een dagje aan het statten bent, ver van huis? Dan is het lastig om snel (en wellicht in paniek) de juiste locatie door te geven.

De Nationale Politie heeft daarom de 112NL-app gelanceerd. Deze app is te downloaden voor alle smartphones en biedt de mogelijkheid met één tap de juiste hulpdienst te bellen. Voor de wat technischere Fief-lezers onder ons, is dat wellicht niet meteen verrassend. Op bijvoorbeeld een Iphone of Apple Watch is het (achter elkaar) indrukken van de zij-knop al genoeg om 112 te bellen.

Toch heeft deze app twee streepjes voor. Wanneer je via deze app 112 belt, wordt je huidige locatie direct naar de meldkamer gestuurd. Hiermee is de locatie al bekend bij de start van het gesprek. Een veilig idee!

Ten tweede biedt de app de mogelijkheid om te chatten met de meldkamer. Dit klinkt misschien juist omslachtiger maar is cruciaal in situaties waarin het niet mogelijk is om te praten, door gezondheid of veiligheid.

Met deze twee extra's bovenop het snel kunnen bellen met de hulpdiensten, verdient deze app echt een plekje op je telefoon. Wanneer ik ga wandelen in het bos, zorg ik dat deze app op mijn beginscherm staat. Zo hoef ik nooit in tijden van nood te vertrouwen op mijn (soms wankele) padvindersvaardigheden.

Gebruik je een iPhone? Download dan de app voor iOS.

Gebruik je een Android-telefoon? Download dan de app voor iOS.

Bekijk het filmpje over de 112-app 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen