Met beeld bellen

Ge van Fief 18-08-2022
14 keer bekeken 0 reacties

Je hoeft niet altijd naar het ziekenhuis om contact te hebben met je zorgverlener. Soms is beeldbellen of appen met je arts of verpleegkundige ook een optie.

Veel ziekenhuizen zoals het Franciscus Vlietland ziekenhuis, het Franciscus Gasthuis, Ikazia en het Maasstad bieden al het gebruik van het programma (de app) BeterDichtbij.

Wanneer deze app op je smartphone of tablet is geïnstalleerd, kun je hiermee een berichtje of een foto met je arts of zorgverlener uitwisselen. Ook kan je zorgverlener je uitnodigen om via het beeld te bellen om zo contact met je te hebben. Vooral als het lastig voor je is om naar het ziekenhuis te gaan, is beeldbellen vaak een prima oplossing. Tijdens corona is deze manier van contact ook veiliger dan polikliniekbezoek. Gebruikers ervaren beeldbellen vaak net zo persoonlijk en vertrouwd als een bezoek aan het ziekenhuis. Velen vinden het ook prettiger dan gewoon bellen.

Een app zoals BeterDichtbij is speciaal bedoeld om veilig met zorgverleners te communiceren. Er zijn echter ook diverse apps om met familie, vrienden en bekenden te beeldbellen. Dat gaat altijd via internet en is gratis, je betaald alleen het internetverbruik. Thuis kun je meestal zonder extra kosten onbeperkt internet gebruiken. Onderweg ligt het eraan welk internetbundel je hebt en kan het nodig zijn je internetverbruik te beperken om extra kosten boven je abonnement te voorkomen.

Een bekende app voor onder andere beeldbellen is Whatsapp. Voor WhatsApp heb je echter een mobiel telefoonnummer nodig. Bij een app als bijvoorbeeld Skype is geen telefoonnummer nodig en kun je de app op de computer (met webcam) of op smartphone of tablet installeren en gebruiken. Kies een app, die degene met wie je wilt bellen‚ bijvoorbeeld met je kleinkind, ook gebruikt.

Zo blijf je in contact!

Direct in contact met uw eigen arts.

Videobellen: apps en mogelijkheden

Foto: beeldscherm

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen