Hou je rustig

Sonja van Fief 19-07-2022
8 keer bekeken 0 reacties

Wat is het toch warm! Genieten geblazen maar soms ook oppassen. We klagen niet maar delen graag wat handige hittetips.

Hoe ouder je wordt hoe groter het risico op problemen door de warmte. En dat willen we bij Fief natuurlijk voorkomen. We weten allemaal dat je veel moet drinken en de schaduw moet opzoeken. Maar met temperaturen van + 35 graden dan kan het toch gebeuren dat je oververhit raakt. Hoe herken je de verschijnselen die veroorzaakt worden door hitte?

Oververhitting

Je moe voelen, je minder concentreren, hoofdpijn en duizelig zijn.

Tips hiervoor zijn: Hou je rustig, drink voldoende water, thee of koffie (ook als je geen dorst hebt). Ook een voetenbadje of kouden natte handdoek in je nek kunnen helpen.

Hitte-uitputting

Flauwvallen, kramp, snelle hartslag, bleke huid en stevig zweten

Tips hiervoor zijn: Stop je activiteiten en zoek de koelte op. Drink water of een sportdrank, maar met kleine slokjes. En ga koelen, neem een koude douche of leg koude doeken op je huid.

Als de klachten niet overgaan, neem contact op met een arts.

 

En dan hebben we nog wat Fief tips:

  • Veel ijsjes eten.
  • Druiven in een zakje in de vriezer leggen, heerlijk koud opeten (vergeet ze niet, dan worden ze bruin en zijn ze niet meer lekker).
  • Watermeloen eten (= ook nog heel gezond).
  • Schroom niet om een klein zwembadje op het balkon te vullen en daar even verkoeling in te zoeken. Je kunt ook je armen en benen nat maken. Dat verkoelt ook.
  • Zet voor je ventilator een ijsblok of bevroren fles met water, dat geeft een heerlijke koele lucht.
  • Winkelen is altijd leuk.
  • Neem een siĆ«sta zoals in ItaliĆ« bijvoorbeeld.

En verder vooral genieten van het mooie weer!

Lees verder op de overzichtspagina van het RIVM over hitte.

Foto: waterfles

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen