Hoe versterk ik mijn Vuur?

Claudia van La Solvo 07-07-2022
13 keer bekeken 0 reacties

En toen was het Zomer! De zomer is verbonden met het Vuurelement. Ik vond het toepasselijk om hier wat over de schrijven omdat het thema van Fief nu Passie is. Passie = Vuur!

De zomer is het gevoel van eindeloos buiten zijn, van terrasjes, luchtige kleding, gezelligheid en veel lachen. Het is meestal warm en lang licht. Dit alles voedt je vuurelement: je passie en je gevoel van verbinding met anderen.

In mijn praktijk zie ik regelmatig dat dit Vuur element niet in balans is. Bijvoorbeeld zijn er hartklachten maar ook emotionele klachten. Ik zie dan dat het moeilijk is om plezier te hebben in het leven, dat verbinding maken met anderen moeilijk is en zelfs je veilig voelen lastig is. Dan is het Vuur element uit balans. Jouw Passie is (tijdelijk) gedoofd.

Zo voed je je Vuur:

  1. Zorg voor voldoende beweging. Vuur heeft te maken met circulatie, het rondpompen van energie door je lijf. Denk aan wandelen, fietsen of yoga.
  2. Maak van slaap je prioriteit. Een van de 1e signalen van een verstoord Vuurelement zijn slaapproblemen. Neem gerust contact met mij op mocht je hier aan willen werken.
  3. Hitte vermijden en koelen. Dit doe je door niet te lang in de zon te zitten, maar dit kan je ook doen via je voeding. Koffie, roken en alcohol zijn enorm verhittend in je lichaam. Net als knoflook, gember, kaneel en peper. Voeding die verkoelend werken zijn komkommer, waterkers en sla. Ook watermeloen, citroen, spinazie, munt, dille en basilicum zijn verkoelend.

Ik wens je veel energie en levenskracht toe zodat je stralend en vol Passie de zomer doorkomt!

Meer informatie

Foto: vuur

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen