Buiten adem zijn

Elkan van Elkanderz 23-06-2022
18 keer bekeken 0 reacties

Misschien herken je het wel, nog even snel de trap oplopen om iets te halen en dan helemaal buiten adem zijn.

En aan de andere kant zou je wel bijvoorbeeld 10 kilometer kunnen hardlopen of een uur intensief sporten. Hoe komt dat toch?

Bij een korte felle inspanning kan je gebruik maken van een hoge ademhaling wat richting hyperventilatie kan gaan. Tijdens die inspanning schiet de hartslag omhoog en het lijf krijgt meer behoefte aan zuurstof. Vandaar dat je naar adem gaat happen.

Dus eigenlijk is het een normaal verschijnsel. Rustig door ademen is het advies.

Je zou er nog wel op kunnen trainen, door vaker de trap te nemen of een paar keer per dag meerdere keren de trap op en af te lopen. Op sportscholen hebben ze vaak ook een traploopmachine, maak daar gebruik van.

Probeer altijd rustig te blijven ademen. Succes!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen