Hulpmiddelen testen

Jackie van Fief 19-05-2022
12 keer bekeken 0 reacties

Er zijn allerlei hulpmiddelen om je te helpen en ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een rollator of een sta-op stoel. Maar hoe vind je het juiste? Ik deel graag wat tips over waar je op kan letten.

Tip 1

Weet goed wat je zelf wilt. Hiermee wordt bedoeld dat je weet waarvoor je een hulpmiddel wilt gaan gebruiken en hoe intensief en welke ondersteuning het je moet geven. Bijvoorbeeld bij een rollator, gebruik je hem alleen binnen of ook buiten?

Tip 2

Vraag bij verschillende bedrijven brochures aan en kijk of je de hulpmiddelen een middag zou kunnen testen. Denk bijvoorbeeld aan thuiszorgwinkels waar je vaak de hulpmiddelen kan uitproberen voordat je ze zelf aanschaft. Dit kan ervoor zorgen dat je in een keer het juiste hulpmiddel uitzoekt. Daarnaast kun je een hulpmiddel vaak huren om het voor een langere periode uit te testen.

Tip 3

Wanneer je het juiste hulpmiddel hebt gevonden, zorg er dan voor dat het hulpmiddel ook goed wordt afgesteld, op de juiste maat voor jezelf. Zo kan je zo optimaal mogelijk gebruik maken van het hulpmiddel die je hebt aangeschaft.

Kom je er nou niet uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met de uitleenorganisaties zoals de Medipoint thuiszorgwinkel of de Vegro. Of vraag om advies bij de WMO-consulent in de gemeente waar je woont. Zij kunnen je altijd nog verder helpen op het moment dat je blijft zitten met vragen.

Ga vooral op zoek naar wat het beste voor jou werkt!

 

 

Foto is eigendom van Medipoint.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen