De trap voor fitness

Elkan van Elkanderz 31-03-2022
25 keer bekeken 0 reacties

Iedereen heeft moeite met traplopen. Als we ouder worden wordt dat alleen maar erger en moeizamer. Het is een gevecht tegen de zwaartekracht.

Sommige mensen zien het als een opgave om elke keer de trap op te gaan. Maar verander dat nu eens naar een sportieve uitdaging en maak er een workout van.

Traplopen is goed voor je!

De voordelen

Het stimuleert de bloedsomloop, dus het is goed voor hart en longen. Verder verbetert je conditie en versterkt de spierkracht. Ook is het goed voor de soepelheid van de gewrichten. En het is goed voor de coördinatie!

De trap nemen heeft ook voordelen voor (chronische) aandoeningen. Zo kan het je cholesterolwaardes doen dalen, de darmwaardes verbeteren, diabetes type 2 verminderen, vasculaire dementie uitstellen, gewicht doen afnemen en knieproblemen voorkomen.

Oefeningen op de trap

Op een trap kan je diverse oefeningen doen, zoals:

  • Versneld op- en af lopen.
  • Twee treden tegelijk nemen.
  • Zijwaarts op- en af.
  • Kruislings op- en af.
  • Bij iedere trede door de knieën zakken.
  • Twee treden omhoog een één terug.
  • Of verzin zelf een variant.

Blijf zoveel mogelijk kijken naar het punt waar je naar toe wilt. En let op: al deze oefeningen kan je natuurlijk zo zwaar maken als je zelf wilt door ze te herhalen. Maak het alleen niet te gek!

Tenslotte, wordt je regelmatig duizelig van het op of aflopen van een trap? Raadpleeg dan eens je huisarts.

Succes met de workout!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen