Lekker bewegen!

Jackie van Fief 21-03-2022
16 keer bekeken 0 reacties

De meeste verenigingen starten weer met de activiteiten die ze voor corona ook deden. Bij Seniorenwelzijn kun je bijvoorbeeld naar Koersbal of Linedance.

Kijk naar wat er te doen is bij jou in de buurt. Er zijn verschillende activiteiten te doen. Zo kun je bijvoorbeeld bewegen, maar ook gezellig een praatje maken en iets creatiefs doen. Twee activiteiten springen er voor mij uit.

Koersbal

Koersbal word aangeboden op maandag en vrijdag in 'De Vloot' in Maassluis. Het is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. Als speler moet je bedenken welke koers je bal zal nemen om zo dicht mogelijk bij de 'jack' (het doel) te komen. Koersbal wordt meestal binnen gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee teams van twee personen het tegen elkaar opnemen. Het ene team speelt met vier zwarte ballen, het andere met vier bruine ballen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel.

Linedance

Linedance kun je op dinsdag doen in 'De Vloot' in Maassluis. Er zijn op dinsdag drie verschillende lessen waar je aan deel kunt nemen. Tijdens Linedance beweeg je veel. Dit is goed voor je doorbloeding, spieren, gewrichten en botten. Daarnaast moet je de pasjes onthouden en is het dus ook goed voor het trainen van de hersenen. Bij Linedance beweeg je lekker op de muziek, en volg je het voorbeeld van de docent die vooraan staat.

Denk je na het lezen: ik zou zelf ook graag weer iets willen doen? Neem dan eens een kijkje op de website van Seniorenwelzijn voor hun actuele aanbod. Of kijk op de Fief agenda wat er verder in de regio te doen is.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen