Het hout element

Claudia van La Solvo 17-03-2022
13 keer bekeken 0 reacties

Toen ik mijn opleiding deed voor voetreflextherapie, kreeg ik te maken met o.a Chinese geneeskunde. Wat ik erg interessant vond was dat deze geneeskunde alles volgens de vijf elementen benadert.

De elementen zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Bij de lente hoort het element Hout. De lente staat voor de ochtend, jeugd en een nieuw begin. De kleur die erbij hoort is groen. Ik denk dat jij ook de nieuwe energie voelt als je nu buiten bent en alles weer ziet bloeien. De winterslaap is voorbij en de natuur wordt weer wakker.

Het houtelement is de kracht die ervoor zorgt dat het leven vooruit gaat. Wanneer het houtelement in jou gezond is, kan je jezelf soepel bewegen. Je pezen en spieren zijn goed doorbloedt. Je hebt weer zin om naar buiten te gaan om te bewegen en je voelt je helder in je hoofd. Giftige gevoelens (boosheid en frustraties) en giftige stoffen zullen je lichaam verlaten, waardoor het lichaam gezond kan blijven.

Tips om Hout te versterken

  1. Neem pure en ongeraffineerde voeding.
  2. Eet veel verse groenten en fruit, bittere groenten, kruiden en knolgewassen.
  3. Drink geen alcohol en neem zo min mogelijk medicijnen en andere onnatuurlijke stoffen.
  4. Drink gemberthee en brandnetelthee.
  5. Zorg ervoor dat je je zorgen bij iemand kwijt kan. Schrijf het bijvoorbeeld van je af in een dagboekje.
  6. Oefen in positief denken en in technieken waarbij je leert om in het NU te zijn.
  7. Doe af en toe iets dat je aan het lachen maakt.
  8. Zucht regelmatig diep uit.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen