Gezond en fit

Elkan van Elkanderz 03-03-2022
20 keer bekeken 0 reacties

Ik heb het regelmatig over blessures en preventie, maar wat als je nergens last van hebt en wilt gaan bewegen of sporten?

In dat geval stel ik voor om iets te gaan doen wat je leuk vindt. Hoe start je daarmee? Sporten kan op verschillende manieren:

Alleen, met een maatje, groepsgewijs, sportschool of vereniging

Sport je alleen, wandelen, hardlopen, fietsen of iets dergelijks? Stel dan iemand in je omgeving op de hoogte van wat je gaat doen en eventueel welke route je neemt. Neem ook iets mee waar je persoonsgegevens op staan en je telefoon (dit in geval van nood, je weet maar nooit). Zoek bij de eerste keer dat je (weer) wat gaat doen niet direct je grenzen op, maar begin rustig.

Sport je in een groep of met een maatje, probeer je dan niet beter voor te doen. Je gaat dan snel over je eigen grenzen heen en daar heb je alleen jezelf mee.

Zorg altijd voor een goede uitrusting, dit ter voorkoming van blessures en je eigen veiligheid en die van een ander. Dus doe in het donker een veiligheidsvestje aan of draag een lampje. Draag voor een sport de juiste kleding en schoeisel.

Voor aanvang van het sporten is het verstandig als je de hartslag al iets verhoogd door wat te huppelen en dribbelen.

Doe na het sporten altijd wat rek- en strekoefeningen.

Maar het allerbelangrijkste is, heb plezier in hetgeen je aan het doen bent en haal daar energie en vreugde uit.

Succes!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen