De telefoonarm

Elkan van Elkanderz 06-01-2022
19 keer bekeken 0 reacties

Wat is dat nu weer? Je kan het vergelijken met de tennis- en/of golfarm. Gemiddeld houden we onze telefoon 2 uur per dag vast, echt waar!

Bij langdurig in dezelfde hand vasthouden van de telefoon of de tablet ben je de arm flink aan het overbelasten. Hierbij overbelast je handspieren, polsspieren, onderarmspieren, bovenarmspieren, schouders en uiteindelijk ook de nek- en bovenrugspieren.

We houden het nu even bij de arm.

Door het vasthouden knijpen we licht om de telefoon vast te houden en tegelijkertijd houden we de telefoon ook omhoog. Dit vergt veel van de hand-, pols- en onderarmspieren. Als je dit te lang doet gaan de spieren protesteren en als je dit (te lang) negeert krijg je klachten. Deze kunnen zich uiten in blessures als het carpaaltunnelsyndroom, tennisarm en golfarm. Uiteindelijk lijdt dit, n aast pijnklachten, tot het spontaan iets uit je handen laten vallen of tot iets niet meer kunnen uitvoeren.

Wat kan je hier tegen doen?

  • De telefoon minder gebruikenwink
  • Leg de telefoon neer i.p.v. vast te houden

Je kan de handspieren ook stimuleren door in een stressballetje te knijpen.

Belangrijk is het strekken van de onderarm! Dit doe je door je handpalm vlak op de eettafel te leggen en al staande je arm te strekken, afwisselend de vingers naar voren of achteren gericht. Dit mag ook met gestrekte arm tegen de muur.

 

 

 

Zelfmassage mag ook door de onderarm te kneden van de pols naar de elleboog toe. Een paracetamol kan ook even helpen, maar hierdoor verdwijnt de blessure zeker niet!

Helpt dit alles niet, raadpleeg dan een masseur of fysiotherapeut.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen