Glijdend het jaar uit!

Jackie van Fief 27-12-2021
13 keer bekeken 0 reacties

De donkere dagen staan weer voor de deur, helaas gaan deze dagen ook regelmatig met gladheid gepaard. Het risico op vallen wordt dan extra groot. Maar daar kun je wat tegen doen.

Soms kan het bij lichte vorst al verraderlijk glad zijn. Zeker op stoepen waar de strooiwagens moeilijk kunnen komen. En heel soms helpt het strooizout ook niet genoeg. Je wilt natuurlijk tijdens het wandelen niet vallen met het risico dat je iets breekt. Daarom volgen hier een aantal tips om toch op pad te kunnen gaan wanneer het glad is.

Tip 1: loop rustig en voorzichtig

Kijk goed waar je je voeten neer zet, zodat je bijvoorbeeld niet op een kleine helling stapt. Hierdoor zou je automatisch al een beetje kunnen gaan glijden. Ook het lopen als een pinguïn kan helpen als het buiten glad is. Het beste is om dan je voeten iets meer naar buiten neer te zetten en kleine stappen te nemen. Ook helpt het om je voeten minder hoog op te tillen.

Tip 2: kies de juiste schoenen

Het beste is om platte schoenen te kiezen, want met een hak is het schoenoppervlak kleiner en glij je sneller uit. Ook is het materiaal van de zool belangrijk. Zo werkt een dikke rubberen zool beter tegen de gladheid. En als je helemaal geen risico wilt nemen, kan je altijd nog snowboots aantrekken.

Tip 3: extra hulpmiddel

Er bestaan tegenwoordig ook anti slipzolen. Deze zorgen voor meer grip. Je kunt de anti slipzolen makkelijk onder je eigen schoenen vast maken. Vroeger gebruikte je hier ijzertjes voor of je deed je sokken over je schoenen heen...

Ik wens jullie allemaal veilige kilometers tijdens de gladheid!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen