Lijnen voor de kerst?

Ruud van Fief 08-12-2021
11 keer bekeken 0 reacties

Kerst is de lastigste periode van het jaar als het op je lijn aankomt. Hoe komen we die tijd ongeschonden door. Lees hieronder wat tips, maar blijf genieten.

Is december ook een lastige maand voor jou? Dat hoeft niet zo te zijn! Met een paar tips wil ik je laten zien hoe je je gewicht op peil kunt houden en toch kan genieten van de kerst.

Kerst is maar twee dagen!


De grootste valkuil is dat dat we de hele maand december beschouwen als een grote feestmaand en iedere dag losgaan. En dat is zonde, want als je het zou beperken tot de kerst alleen zul je het nauwelijks terugzien op de weegschaal.

Eet niet te veel


Tijdens kerst gaat het vaak niet alleen om lekker, maar vaak ook om veel eten. Kerstkransjes, hapje tussendoor en meerdere keren opscheppen. Probeer controle te houden over je porties.

Pauzeer wat langer tussen de gangen van het kerstdiner
Je hoofd weet altijd later dat je vol zit dan je maag. Pauzeer eens wat langer tussen de gangen. Kun je ook nog gezellig met elkaar praten.

Sla geen maaltijd over


Sla geen maaltijden over om calorieën te besparen voor het kerstdiner. He gevaar is dat je dan ‚s avonds helemaal losgaat en daardoor juist meer calorieën binnenkrijgt. Neem anders voor de maaltijd een eiwitrijke snack (eiwitten vullen).

Maar vergeet vooral niet dat het genieten van deze tijd met je familie en vrienden het belangrijkste is. Lukt het allemaal toch niet, straf jezelf niet af en herpak jezelf later weer.

Heb je wat inspiratie nodig?
Het Voedingscentrum heeft een aantal lekkere kerstmenu‚s online gezet.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen