70+ eet gezond

Sonja van Fief 28-10-2021
10 keer bekeken 0 reacties

Als je de 70 nadert of voorbij bent wil je gezond en fit blijven. Gezond eten kan daarbij helpen. Eerder schreef Ruud al over 50+ en gezond eten. Hoe zit dat voor 70+?

"Als 70+ ben je gestopt met werken, wat vaak betekent dat je een andere levensstijl hebt aangenomen. Hierdoor beweeg je soms ook veel minder. Als is dit bij sommige mensen zeker niet het geval. Ik hoor vaak om me heen " ik heb het nu nog drukker dan toen ik werkte!"  Al is dit dan wel in een ander dagpatroon.

Je hebt meer kans op botontkalking. Daarom is een glas melk of plakje kaas per dag goed voor de botten. Wist je dat er in peulvruchten en noten ook wat calcium zit?

En dan vitiamine D. Die is heel belangrijk, daarover schreven we al eerder op Fief.

Een veranderde levensstijl heeft ook effect op je stoelgang. Geen dagelijkse routine meer. Daar kunnen peulvruchten en noten een steentje aan bijdragen, "om het beter te laten lopen". En goed drinken (haha vooral water)! Alle organen in je lichaam werken goed in een vochtige omgeving dus neem er dagelijks voldoende van.

Bij 70+ kan het voorkomen dat je eetlust wat afneemt. Het is belangrijk om op te letten dat je niet teveel aankomt maar teveel afvallen is ook niet goed! Als je minder beweegt, heb je minder calorie├źn nodig om te verbranden. Het is goed om hier de balans in te vinden. In mijn omgeving hoor ik wel vaker dat men minder eetlust heeft. De porties worden wat kleiner. Jan schrijft hier morgen meer over.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen