50+ eet gezond

Ruud van Fief 26-10-2021
14 keer bekeken 0 reacties

Je lichaam verandert als je ouder wordt. Je spiermassa neemt af en je botten worden brozer. Die veranderingen vragen om andere voeding. Ben je 50+, lees dan in dit artikel hoe je jouw voedingspatroon kunt aanpassen. Later deze week volgt eenzelfde artikel voor 70-plussers.

Het hoort bij het leven dat je lichaam verandert als je ouder wordt. Je spiermassa neemt af en met deze afname neemt ook de behoefte aan calorieën af. Blijf je in je oude voedingspatroon zitten dan laat het gevolg zich raden. 60% van de 50-plussers heeft overgewicht. Naast minder calorieën heeft je lichaam meer behoefte aan eiwitten en vitamine D.

Het voedingscentrum heeft een internetpagina boordevol nuttige informatie.
Wil je eens weten wat je dagelijkse inname van calorieën, eiwitten en andere voedingsstoffen is? Gebruik een tijdje mijn eetmeter, ook van het voedingscentrum.

Zelf heb ik veel aan de eetmeter gehad. Ik was een veel te zware 60-plusser en wilde geen dieet volgen, want dat had ik al een aantal keren geprobeerd. De eetmeter app heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in de voedingswaarde van mijn eetpatroon. Daarna heb ik met deze app mijn levensstijl aangepast. Door producten te kiezen met minder calorieën en meer eiwit wat je snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor ik weer kleinere porties kon eten zonder hongergevoel. Zo ben ik in 10 maanden tijd 22 kilo afgevallen en nu één jaar later ben ik nog steeds op mijn nieuwe gewicht. En ik voel mij niet alleen een stuk beter, maar bij de laatste check up bij de arts bleek het cholesterolgehalte in mijn bloed spectaculair te zijn gedaald.

Lees ook het herkenbare verhaal van Elly en probeer de eetmeter eens.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen