Borst vooruit, lippen getuit!

Elkan van Elkanderz 14-10-2021
12 keer bekeken 0 reacties

Kent u deze uitspraak nog? De bekende uitspraak van Marijke van Helwegen.

Als ik op straat om me heen kijk, zie ik de 'ouder' wordende mens meer en meer voorover hangend lopen. Hierbij vallen de schouders naar voren en buigt het hoofd naar beneden gericht. 'Dubbeltjes zoeken' noemde iemand dat in m'n praktijk.

Door ouderdom kan de rug krommer gaan staan. Met het ouder worden, worden de botten namelijk brozer, minder dicht en poreuzer. Hierdoor verzakken de wervels en worden we soms een paar centimeter kleiner. Dit hoeft geen pijn te doen, maar de houding is niet goed.

Wat je hieraan kan doen is goed op je houding letten. Dus echt de borst vooruit en de lippen getuit.

  • Loop als oefening eens met gespreide armen door een deur en kijk daarbij eens omhoog en rek door.
  • Of ga eens met je rug op een dik kussen liggen en probeer je hoofd zo ver mogelijk naar achter te rekken.

Blijf ook genoeg bewegen om het bovenlijf los en soepel te houden.

Kijk bij het wandelen 5 meter voor je uit. Dan zie je obstakels op tijd aankomen en je ziet veel meer om je heen. Daarbij zijn oefeningen om de buik- en onderrugspieren te versterken goed om je recht en staande te houden.

Succes!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen