Goed gesprek met je dokter?

Anja van Fief 05-10-2021
18 keer bekeken 0 reacties

Kom je thuis en vraag je je zelf af wat zei de dokter nu over dit of dat? Hoe zat dat nou ook alweer?

Jaren geleden maakte ik al briefjes met vragen klaar voor het gesprek met mijn arts. Dat kan evengoed je huisarts of je specialist zijn, het maakt natuurlijk niet uit. Het zorgde ervoor dat ik ieder geval mijn vragen niet vergat. Want zo‚n gesprek kan best spannend zijn. Het noteren van die antwoorden was een stuk lastiger tijdens zo‚n gesprek.

Daarom was ik super blij dat in 2016 minister Edith Schippers van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer schreef: ‚maak een opname van het gesprek met je arts‚. Dat mag en is verstandig.

Sindsdien neem ik de belangrijkste gesprekken met mijn de smartphone op. Natuurlijk vraag ik toestemming en meestal is dat geen probleem. Je hebt een klik met je dokter of niet. Ik leg daarna mijn smartphone gewoon op tafel. Later kan ik in alle rust het gesprek thuis beluisteren. TIjdens de Corona was het ook heel handig, omdat je partner/familielid er niet bij kon zijn.

Mijn ervaring is dat door mijn (door)vragen, dit de dokter soms op een ander spoor kan brengen of nog wat dieper gaat graven. Het gaat tenslotte om je eigen gezondheid. Mij heeft het zeker geholpen en de kwaliteit van mijn leven verbeterd.

Op dit moment loopt er ook een campagne over 'een goed gesprek met je dokter, verpleegkundige of therapeut'

Al eerder schreef ik mijn motto: 'vragen staat vrij' Schroom dus niet om het gesprek goed voorbereid in te gaan.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen