Drink kraanwater!

Ruud van Fief 21-07-2021
35 keer bekeken 0 reacties

Rotterdams kraanwater had een slechte naam. Inmiddels behoort het kraanwater van Nederland én van Rotterdam tot het beste kraanwater ter wereld. Neem dus gerust een fles kraanwater mee als je op pad gaat.

Het kraanwater van Rotterdam en omgeving had geen beste naam. In de jaren '50 en '60 kwam het kraanwater uit de Maas en kon alleen met veel chloor drinkbaar worden gemaakt. Tot overmaat van ramp werd op 23 januari 1963 het water ondrinkbaar omdat er ineens heel veel zout in zat. De hele regio tot aan Delft moest van drinkwater worden voorzien door tankwagens.

Deze ramp zorgde voor een versnelde ontwikkeling van waterzuiveringsstation Beerenplaat. En later tot de ontwikkeling van de drie enorme spaarbekkens in de Biesbosch. Ontkalkingsinstallaties werden geplaatst om het water zacht te maken. Filters met actief kool filteren alle residuen uit het water. Als laatste zorgden recente investeringen in moderne ontsmettingstechnieken dat de dosering van chloor niet meer noodzakelijk was. En daarmee verslaat het water wat uit je kraan komt met gemak commercieel flessenwater qua smaak en mineralen. En dat voor een fractie van de prijs!

Ga je lekker buiten lopen of fietsen, neem dan gewoon kraanwater mee. Investeer eenmalig in een goede drinkfles, die je kunt schoonmaken. Zelf heb ik een Dopper drinkfles, maar bij de Blokker kun je voor € 3,- al een prima drinkfles kopen. En zet thuis een glazen fles met kraanwater in je koelkast zodat je na je inspanningen buiten een lekker koud glaasje water kunt drinken.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen