Maak het je geheugen wat makkelijker

Jolijne van Cure+ 08-07-2021
24 keer bekeken 0 reacties

Heb je ervaren dat je geheugen je soms in de steek laat? Er zijn verschillende handigheidjes om de problemen die je hierbij kunt ervaren te verminderen.

Herinrichten van je belangrijke spullen

Zet de spullen die je veel gebruikt op een hoogte waar je ze snel ziet en waar je gemakkelijk bij kunt. De spullen die je haast niet gebruikt kunnen dan op de andere plekken staan. Zo zorg je er voor dat je een stuk minder wordt uitgedaagd dan noodzakelijk is. Hang bijvoorbeeld de kalender vlakbij de telefoon, zodat je gelijk iets in kunt plannen als je ergens over gebeld wordt.

Aanbrengen van geheugensteuntjes

Post-its, een kalender of een stappenplan maken kunnen je helpen te onthouden hoe iets gedaan moet worden of wat je bijvoorbeeld mee moet nemen. Dit zorgt er voor dat je niet meer vergeet wat je niet moet vergeten. Bovendien voel je jezelf zeker en weet je dat het goed gaat komen. Behalve dat het fijn is dat je altijd ergens op terug kunt vallen, vermindert dit ook stress tijdens het uitvoeren van de taak. Zo kan een kleine post-it met; ''Vergeet je sleutels niet'' op de buitendeur een extra prikkel geven om dit niet te vergeten.

Hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die helpen bij zowel lichte als ernstige geheugenproblemen. Deze hulpmiddelen helpen zowel degene met de geheugenproblemen, als ook de mantelzorger.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen