Lekker ijs eten

Ruud van Fief 07-07-2021
19 keer bekeken 0 reacties

Wat is er lekkerder dan een ijsje eten wanneer het heet is. Een grote verleidelijke Magnum, Italiaans schepijs of een waterijsje. Wat is de beste keus en hoe vaak eet jij ijs in de zomer?

IJs was vroeger een luxeproduct wat alleen de rijken zich konden veroorloven. In de winter werd het ijs uit de slotgrachten gehakt en opgeslagen in super geïsoleerde ijskelders. Met deze opgeslagen kou kon, tot het begin van de zomer, ijs en andere koude producten worden gemaakt.

IJs is nu voor iedereen beschikbaar en we eten het graag (en veel). Maar vooral roomijs bevat veel calorieën. Een magnum almond bevat 285 kcal, twee bolletjes schepijs met slagroom 350 kcal. Als je maar één keer per week een lekkere grote magnum eet kan dat best.

Eet je vaker ijs?

Dan kan een raketijsje (40 kcal), een perenijsje (100 kcal) of een mini roomijsje van de supermarkt (125 kcal) een alternatief zijn.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen