Uit de brand!

Anja van Fief 23-06-2021
25 keer bekeken 0 reacties

De zon schijnt weer volop. Heerlijk; we kunnen weer buiten vertoeven. Maar als je niet oppast kan diezelfde zon ook schade aan je huid aanbrengen. Je hoort het steeds meer; goed smeren met zonnebrandcrème is een must.

Toen ik klein was werd daar weinig aandacht aan gegeven. Ik kan mij niet herinneren dat ik door mijn moeder met zonnebrandcrème werd ingesmeerd. In die tijd werd ook met zonnebloemolie gesmeerd. ‚Lekker bakken‚ werd er dan gezegd. Ook ik heb uren op het strand vertoefd.

Over zonnen en bruin worden is men in de loop van de jaren wel anders gaan denken en wordt er veel informatie over ‚het zonnen‚ gegeven. Want huidkanker is in 10 jaar meer dan verdubbeld, in 2019 waren dat 70.000 mensen (bron KFK). Maar wat is goed smeren?

Bruin worden is voor mij nu niet meer zo van belang. Liever zit ik nu in de schaduw. Dat zal wel met het ouder worden te maken hebben cool

Zelf gebruik ik al jaren gezichtsdagcrème met factor 15. Nu ik iedere dag wandel, smeer ik factor 50. Op onze Noorweegse Cruise kreeg ik een vuurrood gezicht en de plaatselijke apotheek aldaar raadde mij deze zonnebrandcrème aan. Het is een zonnebrandcrème van Eucerin anti-age 50+ met een CC medium sun creme met kleurtje. Op die manier behoef ik mij verder niet op te maken, wel zo makkelijk.

Zonnetips:

  • kies een hoge factor, tenminste 30
  • smeer om de 2 uur, ook als het waterresistent is
  • smeer niet te dun, want als je dun smeert wordt de factor lager
  • vergeet geen plekjes, zoals je oren
  • zoek de schaduw op tussen 12.00 en 15.00 uur

Ze zeggen: 'geniet met mate' en dat geldt dus ook voor de zon.

Veel buitenplezier toegewenst.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen