Motivatie

Elkan van Elkanderz 27-05-2021
17 keer bekeken 0 reacties

Soms heb je dat wel eens. De één wat vaker dan de ander, of de ene keer wat meer dan een andere keer. Het overkomt mij ook. Het missen van de motivatie om te gaan bewegen.

Hoe vindt je de motivatie dan weer terug?

Hier zijn wetenschappelijke studies naar gedaan en één daarvan kan je vinden op bedrock.nl, maar ook in tijdschriften als men's - en womans Health staat regelmatig het een en ander vermeld.

Juist als je bij de pakken neer gaat zitten, kan bewegen of sporten een boost van gelukshormoon geven, waardoor je wel die motivatie weer terug kan vinden. Je mag het jezelf ook gunnen! Ga wel de activiteit doen waarbij je jezelf goed voelt en die bij je past. Ga niet hardlopen als je dat helemaal niet leuk vindt, of als je weet dat je er blessures van krijgt.

Hier wat tips om je motivatie wat aan te sporen:

  • Trek je sportkleding al aan ruim voordat je gaat sporten of ten tijde dat je al iets meer zin hebt.
  • Spreek met iemand af (stok achter de deur).
  • Stel jezelf een doel.
  • Nieuw materiaal of kleding motiveert ook.
  • Beloon jezelf na de activiteit.
  • Wat ook kan helpen is gebruik maken van activity trackers, zoals: een app op je telefoon, een stappenteller om je pols of via een sporthorloge.

Nou, ik heb de motivatie weer gevonden. Jullie ook?

Vooruit met de geit!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen