Let op de teek

Ruud van Fief 08-06-2021
20 keer bekeken 0 reacties

Loop lekker buiten, maar let op de teek! Wat is er fijner dan buiten in de natuur lopen. Maar boven de 7 °C worden teken actief. Voorkom dat je door een teek gebeten wordt en controleer altijd je kleding en lichaam na een wandeling in de natuur.

Wat is er fijner dan wandelen in de natuur. Maar zeker als je loopt door hoog gras of in een bos heb je kans door een teek gebeten te worden. En steeds vaker zijn teken besmet met ziektekiemen zoals de ziekte van Lyme.

Voorkom dat je door een teek wordt gebeten met de volgende tips:

  1. Loop op de paden en vermijd hoog gras en struikgewas
  2. Draag een lange broek met de broekspijpen in de sokken, stevige schoenen en een shirt met lange mouwen
  3. Smeer onbedekte huid in met een insecten werend middel waar minimaal 30% DEET in zit
  4. Als je thuiskomt controleer dan of er teken op je kleding zitten, je kunt hiervoor eventueel een roller, met kleefpapier gebruiken
  5. Controleer je lichaam op teken

Ben je gebeten door een teek, verwijder deze dan zo snel mogelijk met een pincet of tekentang.

Gebruik NOOIT zeep, alcohol of een brandende sigaret, de teek zal dan zijn (besmette) maaginhoud in je huid lozen. Schrijf de datum in je agenda en controleer de plek regelmatig. Zie je een rode vlek of kring, neem dan contact op met je huisarts. Je zou de ziekte van Lyme kunnen hebben. Als je er op tijd bij bent is de ziekte van Lyme bijna altijd te genezen.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen