De ballen!

Elkan van Elkanderz 29-04-2021
18 keer bekeken 0 reacties

Zelfbehandeling bij spierpijnen. Allemaal ervaren we weleens een (spier)pijntje. Over het algemeen verdwijnen deze na een dag of twee. Blijven ze echter langer aanwezig dan kun je door middel van een bal de pijn proberen te verdrijven.

Zelf gebruik ik hiervoor ballen van drie verschillende groottes, een voetbal, een tennisbal en een golfbal.

Bij spieren als de kuit, bil, rug en het bovenbeen voor en achter, is de voetbal vaak al voldoende om de spieren wat soepeler te maken. Voor andere spieren, in de voet, schouders, nek, armen en de hand kan men beter de tennisbal of de golfbal gebruiken.

Ga als volgt te werk:

  • Om zoveel mogelijk druk op de spieren te krijgen zoek je hiervoor de makkelijkste oplossing, namelijk de zwaartekracht. Neem bijvoorbeeld de kuit; leg de (voet)bal op de grond, ga er bij zitten. Door je been met kleine rondjes over de bal te bewegen masseer je de kuit vanzelf.
  • Bij spierpijn in de nek neem je de tennis- of golfbal in de hand. Rol met de bal in een vlakke hand over de pijnlijke plek.
  • Heb je een pijnlijke schouder stop dan een tennisbal in een kniekous of panty. Gooi de bal over de schouder en hou de kniekous of panty aan de zijde zonder bal vast. Manoeuvreer de bal naar de pijnplek en ga er mee tegen een muur staan. Beweeg dan een beetje heen en weer.
  • Bij vermoeide, of pijnlijke voeten, ook bij hielspoor, rol je met de voet over de golfbal heen, hierbij kan je zelf de druk bepalen.

Met een beetje improviseren kan je zo bijna iedere spier bereiken die je maar wilt

Mochten de pijnen langer dan een week aanhouden zonder dat het minder wordt, raadpleeg dan de huisarts of fysiotherapeut.

Succes!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen