Goed zitten in de auto

Sanne van Welzorg 02-09-2021
26 keer bekeken 0 reacties

Een goede zithouding is erg belangrijk. Het voorkomt rug-, nek- en schouderklachten. Ook in de auto. Maar hoe weet je dat je goed zit? In deze blog staan een paar tips voor je zithouding in de auto. Want een goede zithouding is zoveel waard!

Tips voor je zithouding

Ergonomisch gezien is het het beste om zo hoog mogelijk te zitten. Bij voorkeur zit je bovenbeen in horizontale stand. Daarnaast is het goed om stevig in je stoel te gaan zitten, zover mogelijk naar achteren. Zorg dat er niets in je broekzakken zit. Je armen moeten licht gebogen zijn.

Verkeerde zithouding

Een verkeerde zithouding kan voor verschillende klachten zorgen. Denk hierbij aan rugklachten, vooral onder in de rug, maar ook aan nek- en schouderklachten.

Verschil zithouding automaat en schakelauto (of aangepaste auto)

Er zit verschil in het rijden in een automaat en het rijden in een schakelauto. Tijdens het rijden zitten mensen vaak te veel naar achteren. Tijdens het bedienen van de koppeling overstrek je dan met het linkerbeen. Hierdoor kantelen de bekken. Bij een automaat hoef je alleen maar je rechterbeen te gebruiken, waardoor je een betere zitpositie kan realiseren. Er hoeft dan namelijk geen rekening te worden gehouden met het linkerbeen.

In de basis zit er geen verschil in de zithouding tussen een personenauto en een aangepaste auto. Als een aangepaste autostoel gemonteerd wordt, zorgt deze voor een volledige rug- en beenondersteuning.

Veel rij plezier!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen