Goede voornemens

Ruud van Fief 05-01-2021
24 keer bekeken 0 reacties

Goede voornemens. We maken ze allemaal, beginnen vol goede moed, om er op blue Monday achter te komen dat het weer niet lukt. Youtuber Veritasium gaf in 2019 een manier om je goede voornemens wel te halen.

Goede voornemens (resolutions in het Engels) maken we vaak, maar vaak slagen we er niet in om ze te volbrengen. Hij gaf in zijn video de reden waarom het zo vaak niet lukt en wat je eraan kunt doen om je doelen wel te halen

Samengevat gaf Veritasium de volgende tips:

  1. Maak je doel realistisch, haalbaar en meetbaar, begin klein
  2. Schrijf op wat en hoe je je doel wilt bereiken
  3. Deel het met anderen
  4. Wilskracht is een beperkte hulpbron, vermijdt verleidingen

Zelf kan ik daar nog aan toevoegen dat je je doel ook echt moet willen. Niemand wordt goed in iets, wat niet als leuk wordt ervaren. Vaak houdt een goed voornemen ook een verandering van je levensstijl in.

Zelf heb ik veel aan de video van Veritasium gehad. Ik wilde in 2020 afvallen (wie niet) en dat was al een aantal keren niet blijvend gelukt. Mijn plan was deze keer niet om 10 kg af te willen vallen maar 0,5 kg per week en dat drie maanden lang. Ik had dat opgeschreven en ook hoe ik dat wilde doen. Dit heb ik gedeeld met mijn partner en kinderen.

Belangrijk was om de verleidingen weg te halen. Je kunt tien keer langs de pot met snoep lopen en nee tegen jezelf zeggen, maar iedere keer dat je nee zegt gebruik je een beetje wilskracht. En de elfde keer is de wilskracht op en neem je niet één snoepje maar een handvol! Door de pot weg te halen, gebruik je ook geen wilskracht meer.

Met behulp van deze methode is het mij gelukt om af te vallen en dit gewicht eraf te houden!

Heb je nog vragen? Laat een reactie achter onder dit artikel.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen