Herfstdip of herfsttip?

19-10-2020
16 keer bekeken 0 reacties

Misschien is het omdat ik in de herfst ben geboren, maar de herfst is een van mijn favoriete jaargetijden. Ik word er allerminst somber van.

Hou jij van de herfst? De prachtig gekleurde bladeren, de gevallen kastanjes, de paddenstoelen die in 1 nacht uit de grond lijken te groeien.

Of word je mistroostig van de regen, het vallen van de blaadjes van de bomen en de harde wind?

Afgelopen weekend ben ik op de Veluwe geweest om de edelherten te horen burlen en zwijnen en ander wild te spotten. Wij hadden een fantastische natuurgids die ons van de ene naar de andere plaats bracht. Het was genieten!

Op zo'n moment is de natuur zo dichtbij. En maken wij als mensen niet de dienst uit, maar de dieren.

In Vlaardingen, ook goed bereikbaar voor de inwoners van Schiedam en Maassluis, ligt de Broekpolder. Daar bevinden zich dan wel geen herten en zwijnen, maar wel veel watervogels, Schotse Hooglanders en een kudde schapen.

Je kunt je opgeven voor een Herfstwandeling, Runderwandeling of een Winterwandeling. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk alleen of met iemand anders de natuur ontdekken. Juist nu, in de herfst, is de natuur zo mooi!

Naarmate de herfst vordert, wordt het buiten stiller, donkerder en kouder.
De herfst staat voor de mens voor loslaten, naar binnen keren, rusten en reflecteren. Loslaten van wat je niet meer nodig hebt of wat je tegenhoudt. Net zoals de boom haar blaadjes laat vallen.

Praktisch gezien kun je je kasten gaan opruimen en wegdoen wat je niet nodig hebt. En als je naar binnen keert kan je ervoor kiezen om te onderzoeken wat jij wilt loslaten in jezelf. Oude pijn, verdriet, iets wat je al langer met je meezeult en je niets (meer) brengt.

 

Een mooie herfst gewenst!

De Broekpolder is een groot groen natuur- en recreatiegebied in Vlaardingen. Het is ruim 400 hectare groot, beslaat een kwart van het Vlaardings grondgebied en grenst aan het Midden-Delfland.

Wandelen in de Broekpolder?

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen