Herfstkou en ochtendstijfheid

Elkan van Elkanderz 12-10-2020
13 keer bekeken 0 reacties

De herfst doet zijn intrede en het wordt weer kouder. Tijd om dan de hemden weer tevoorschijn te halen. Een hemd houdt je net even wat warmer dan alleen maar een blouse of shirt. Verder hieronder ook een paar goede tips om ochtendstijfheid te voorkomen.

Stop je hemd wel in je broek of rok, zodat bij het bukken en of uitrekken de onderrug bedekt en warm blijft.

Nu we toch bij de onderrug zijn aangekomen, zijn hier ook gelijk wat tips om deze 'los' te houden.

  • Trek na het wakker worden, al liggend op de rug, je knieën op naar de borst en trek met de handen de knieën nog iets verder naar de borst.
  • Zet daarna de voeten met gebogen knieën naast elkaar op bed en laat de benen om beurten gecontroleerd naar links en rechts vallen. Probeer daarbij de schouders op het matras te laten liggen.
  • Strek je daarna helemaal uit en maak één voor één het ene been langer dan de ander.

Op deze manier werk je de ochtendstijfheid weg en kan je hopelijk weer soepel de dag starten.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen