Oost west, thuis best maar wel veilig!

Jolijne van Cure+ 07-10-2020
17 keer bekeken 0 reacties

Valpreventie en veiligheid in huis is terecht een veel besproken onderwerp de laatste jaren. Door het behouden van je zelfredzaamheid en het langer thuis blijven wonen, stijgt de kwaliteit van leven. Wat je kunt doen om de veiligheid in jouw thuissituatie te vergroten, hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Blijf bewegen

Door in beweging te blijven blijft het lichaam sterker. Het is daarbij raadzaam om je balans, kracht en conditie op pijl te houden. Je kunt hiervoor thuis zelf oefeningen doen maar er worden ook speciale trainingen voor ouderen aangeboden. Vraag je huisarts of de fysiotherapeut naar een training bij jou in de buurt. Ook meedoen met 'Nederland in beweging' is natuurlijk een optie.

Laat uw medicijnen controleren.

Sommige medicijnen zorgen voor duizeligheid, slaperigheid of een trager reactievermogen. Denk hierbij aan slaapmedicatie, sterke pijnstillers, bloeddrukmedicatie, plaspillen of medicijnen bij hartproblemen. Het is raadzaam om samen met je huisarts of apotheker je medicatiegebruik te bespreken wanneer je bovenstaande symptomen herkent of als je recent gevallen bent.

Laat de ogen controleren.

Goed kunnen zien is belangrijk voor je balans en om je veilig te kunnen verplaatsen. Soms liggen de problemen grotendeels aan problematiek in de ogen, laat daarom je ogen regelmatig controleren.

Eet gezond en zorg dat u de juiste vitamines binnenkrijgt.

De juiste voeding kan bijdragen aan het behouden van sterke botten en het voeden van de spieren. Om te weten of je voldoende en juiste voedingsstoffen binnen krijgt kunt je gebruik maken van de schijf van vijf van het voedingscentrum.

Draag de juiste schoenen of pantoffels.

Zorg voor stevig schoeisel met een goede pasvorm, waarbij de zool niet te glad is. Loop bij voorkeur niet op blote voeten, sokken of slippers.

Zo zorg je goed voor jezelf en je veiligheid.

Lees meer over het valpreventietraject.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen