Fitness tracker

Ruud van Fief 10-09-2020
18 keer bekeken 0 reacties

Is het een gadget of motivatie tool? Het is goed om iedere dag tienduizend stappen te lopen. Een fitness tracker kan je helpen je stappen bij te houden. Wordt jij hier ook door gemotiveerd?

Bewegen is goed. Wanneer je beweegt maken je spieren stoffen aan die myokines worden genoemd. Deze stoffen hebben een positieve invloed op je lichaam en je mentale welbevinden. En als je ongeveer tienduizend stappen per dag loopt dan, worden er voldoende myokines aangemaakt. Meer weten waarom tienduizend stappen lopen goed voor je is?

Universiteit van Vlaanderen: Moet je elke dag 10 000 stappen zetten?

Om te meten hoeveel stappen je hebt gelopen kun je de volgende apparaten gebruiken:

  • Een stappenteller
    Een stappenteller is een klein apparaat dat je aan je kleding clipt en wat je stappen telt. De apparaatjes zijn goedkoop, maar je moet ze zelf instellen. Ze tellen vaak minder accuraat en je moet niet vergeten om ze de volgende dag te resetten
  • Je smartphone
    Voor bijna iedere smartphone kun je een app downloaden die je stappen telt. Op Android telefoons is Google fit vaak al geïnstalleerd die een stappenteller bevat. Nadeel, je moet wel altijd je smartphone bij je hebben. En een telefoon is minder nauwkeurig dan een fitness tracker
  • Een fitness tracker
    Dit ziet eruit als een horloge. Je doet hem om je pols waarna je lekker gaat lopen. Er zit altijd een app bij voor op je smartphone, om je gegevens in op te slaan

Voor mij is de fitness tracker een motivatie om iedere dag naar buiten te gaan. Zo heb ik ontdekt dat het best bijzonder is om buiten te lopen als het regent. Daarnaast houdt de tracker nog andere zaken bij, zoals het aantal beweegminuten.

Gebruik jij al een stappenteller of fitness tracker, En zo ja welke? Laat het hieronder weten.

Foto: https://www.xiaomiproducts.nl/

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen