Duivels dilemma

Jan van Fief 03-09-2020
31 keer bekeken 0 reacties

Het is 2 weken geleden. Trotse Oma en Opa worden uitgenodigd op de 1ste verjaardag van onze kleindochter. Het cadeau hebben we al gekocht. We kijken uit naar 5 september.

Totdat onze zoon een paar dagen geleden vraagt of wij onze 2 statafels en 8 klapstoeltjes willen meenemen. De alarmbellen rinkelen bij ons. Komen er zoveel familieleden en vrienden? Moeten we dat gewoon vragen of is dat onbeleefd? We zien het al voor ons, door elkaar lopende familieleden en vrienden. Slechts één toilet. Iedereen die een handje wil helpen. Geen anderhalve meter afstand, kortom gezelligheid ten top en gevaarlijk! Ze hebben een hoektuin en willen een tent opzetten bij slecht weer. Een dichte tent?

Het is dinsdag 18 augustus, premier Rutte en minister De Jonge houden een persconferentie.

Rutte: de meeste besmettingen vinden plaats in de huiselijke sfeer! Verjaardagen thuis mogen nog maar met maximaal 6 gasten worden gevierd.

Geldt dat ook voor buiten? Zijn wij gast of familie? Wij behoren qua leeftijd tot de kwetsbare groep. Dus als wij het krijgen, worden we veel zwaarder getroffen dan jongere mensen.

Wat nu? Wij kijken elkaar zonder één woord te zeggen aan, met tranen in de ogen , een brok in de keel. We besluiten niet te gaan naar de 1ste verjaardag van onze prachtige kleindochter.

Een duivels dilemma!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen