Men beweert dat door het hervullen van het flesje er bacteriën en schadelijke chemicaliën in je water zouden komen. Maar is dat ook echt zo?
Op de redactie van Fief hadden we hier recent een discussie over. Daar wilden we het fijne van weten en dus zijn we op zoek gegaan naar meer informatie.
Volgens het Voedingscentrum kunnen zich bacteriën in een waterflesje dat je hergebruikt nestelen. Het Voedingscentrum geeft aan dat een waterflesje wel "miljoenen bacteriën" bevat als je het flesje niet goed schoonmaakt. Maar gelukkig zul je er, zolang je het flesje niet deelt, niet snel ziek van worden.
Het Voedingscentrum zegt hierover:
Een waterflesje dat continue opnieuw gebruikt wordt, kan wel miljoenen bacteriën bevatten als het niet goed schoongemaakt wordt. Vooral op uittrekdoppen zitten er veel, omdat die lastig schoon te spoelen zijn. Gelukkig kunnen deze bacteriën meestal geen kwaad. Het zijn je eigen bacteriën uit maaltijdresten en speeksel en de kans dat je daar ziek van wordt is erg klein.
Nog een leuk weetje:
In Nederland is het kraanwater over het algemeen schoner dan water uit flessen. Het Voedingscentrum schrijft daarover dat kraanwater aan hogere eisen moet voldoen dan bijvoorbeeld mineraalwater. Wat dat betreft is water in een hergebruikt flesje dus misschien wel schoner dan toen je het flesje nieuw kocht!
Van bacteriën in je flesje water wordt je dus niet persé ziek, maar hoe zit het dan met de chemicaliën in het plastic? Lees daarover verder op de website van het Voedingscentrum via onderstaande link.