Zet om, die knop!

Andrea van Fief 06-02-2024
38 keer bekeken 0 reacties

Een groot deel van je uitgaven wordt bepaald door je energiekosten. Die kosten zijn de laatste jaren echt de pan uit gerezen. Gelukkig kun je zelf iets doen om de rekening lager te maken. Hoe dan?

Via de gemeente kun je samen met een energiecoach kijken wat jij kunt doen. Waar in je woning kun je (gratis) aanpassingen doen zodat je minder energie verbruikt. En -dat is misschien wel het allerbelangrijkst- wat kan je ànders doen? Vaak levert het veranderen van een ingeslepen gewoonte al winst op. Winst voor je portemonnee en winst in de strijd tegen klimaatverandering.

In Vlaardingen is er vanuit een burgerinitiatief en in samenspraak met de gemeente de Energiebank opgericht. Onlangs was er feestelijke bijeenkomst waarbij ook wethouder Kegel (energietransitie) en wethouder Proos van armoedebeleid het belang van energiecoaches uitdrukten. Meer draagkracht voor gezinnen met een smalle beurs.

Kan ik ook energiecoach worden?

Jazeker…heel graag zelfs! Ikzelf heb me onlangs ook aangemeld. Dat deed ik bij Gerard Prot, enthousiast bestuurder van de Energiebank Vlaardingen. Zijn telefoonnummer vind je onderaan dit artikel. Hij coördineert de bijeenkomsten en zorgt dat je weet waar je moet zijn, Met 3 gerichte praktijk- en theorietrainingen word ik nu klaargestoomd om bij mensen thuis langs te gaan en samen te kijken hoe de we de strijd met de hoge kosten kunnen aangaan.

Geef je ook op als vrijwilliger: je doet iets voor andere mensen en maakt kennis met een groep leuke mensen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen