December in je portomonnee

Andrea van Fief 15-12-2023
38 keer bekeken 0 reacties

December is voor velen een heerlijke maand. De Goedheiligman heeft Nederland samen met zijn Pieterbazen inmiddels alweer verlaten. Even uitblazen en dan weer door en op naar Kerstmis!

De winkels zijn al lang in kerstsfeer en het wordt drukker en drukker met winkelend publiek. Kopen, kopen, kopen, het is soms een doel op zichzelf.

Niets is leuker dan iemand verrassen met een zelf-geshopt cadeau, toch? Maar..euhm‚ als je dat allemaal niet kunt betalen? Als je de andere maanden al niet uitkomt met je geld of grote moeite hebt de eindjes aan elkaar te knopen? Is het dan nog steeds een fijne tijd of hoop je stiekem dat het zo snel mogelijk voorbij is en dat alles weer snel 'normaal' gaat?

Schaam je vooral niet: er zijn steeds mee mensen die december vanwege de kosten lastig vinden. Maar: december kan ook anders, én toch leuk zijn zonder dure cadeautjes en zonder uitgebreide etentjes.

Zelf heb ik ooit mijn leukste kerstdiner gehad met buren die een heerlijke tomatensoep (uit blik!) met brood voorschotelden. Tijdens dit diner deden we ook nog spelletjes als 30-seconds en Pim-pam-pet. Niemand die een gebraden kalkoen of vissalade miste. Na het eten maakten een wandeling in de kou en om daarna allemaal met een rode neus achter een beker warme chocolademelk te verdwijnen.

Cadeautjes? Opa en oma kunnen hun kleinkinderen toch wel verwennen;? kijk maar eens bij tweedehands speelgoed. Nog leuker is om samen met je kleinkind een cadeautje te bakken, kleuren, schilderen of haken. Inspiratie voor leuke zelf-maak cadeautjes voor kinderen vind je hier.

En voor volwassenen: bak een appeltaartje of boterkoek met een lint er om of schrijf eens een mooie kaart met een tekst uit het hart.

Een welgemeende wens blijft langer in je herinnering dan de zoveelste geurkaars.

Goede Kerstdagen!

Pinterest: De leukste zelfmaak kerstcadeautjes voor volwassene en veel meer..

Foto: kerstcadeautjes

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen