Verduurzaming, hoe dan?

Andrea van Fief 06-01-2023
25 keer bekeken 0 reacties

Het laatste nieuws over de gasprijzen geeft ons voorzichtig reden voor optimisme. Het lijkt er op dat we het ergste hebben gehad en dat de gasprijzen binnenkort gaan dalen.

Omdat het nog niet ├ęcht winter is geweest en we allemaal ├ęcht zuinig stoken, douchen en minder stroom gebruiken is het energiegebruik het laatste halfjaar sowieso gedaald. Dat is mooi natuurlijk maar het is goed om energie te besparen, voor je portomonnee en het milieu. Ken je de mogelijkheden om energie (lees geld) te besparen?

Klik hier voor de Bespaartest en bekijk wat tips.

Kom je er niet uit en wil je graag wat meer persoonlijke hulp en advies neem dan contact op met je gemeente voor een afspraak met een Energiecoach. Energiecoaches zijn vrijwilligers die op basis van een training en vaak ook eigen ervaring buurtgenoten helpen met kleine energiebesparende maatregelen in de woning. Denk dan aan het aanbrengen van radiatorfolie, led-lampen, tochtstrips of een waterbesparende douchekop.

Woon je in een woning van een woningcorporatie? Kijk dan eens op hun website onder het kopje naar energiebesparing, Verduurzaming van de woning staat bij elke woningbouwvereniging hoog op de agenda. Je vindt op deze website bovendien informatie voor het geval je door de hoge energieprijzen moeite hebt de eindjes aan elkaar te knopen en je in de problemen dreigt te komen.

Bewoners van koopwoningen moeten zelf zorgen voor verduurzaming van hun woning. De overheid komt eigenaren wel enigszins tegemoet. In sommige gevallen is het mogelijk subsidie te krijgen voor een gedeelte van de kosten. Raadpleeg voor de mogelijkheden de website van de rijksoverheid.

Heb je zelf tips om energie te besparen? Deel deze met ons, in de reacties hieronder en help hier anderen mee.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen